Loes en Stijn in Kigoma

Thursday, April 26, 2007

H2O en electriciteit

Sinds een maand is het volle bak miserie op vlak van water en electriciteit. Onze stadsgenerator laat het afweten. Slechts 2 van de 9 motoren werken nog. Ze verdelen de stroom periodiek over de stad, op zich wel een solidair systeem. Helaas is het totaal onvoorspelbaar wanneer die komt en gaat. Zo steek je na lang werk juist je pizza in de oven en voila, daar gaat ie. Heel erg frustrerend. Ik geef toe, verwaarloosbaar met de problemen van de gewone mens in Afrika die helemaal geen electriciteit heeft. Maar voor ons er soms gewoon te veel aan...
En problemen komen nooit alleen, met het water is het net hetzelfde. We hebben daarom zwaar in emmers moeten investeren. Als er water is, alle hens aan dek om die te vullen. Als het regent, snel alle emmers onder het dak. Basic leven op en top dus.
Ons geluk kan dan ook niet op als het een keer voorkomt dat we over zowel water als stroom beschikken, dan is het echt zwaar feest! Of hoe een mens zijn behoeften en aspiraties herformuleert...

2 Comments:

Blogger dalton said...

just wat verhaaltjes ingehaald, heerlijk!

Trouwens, van den 'pila' in dat dorp, sorry ze, nie gedacht dat da zo'n verstrekkende gevolgen zou hebben, maar ik kon hem toch nie terug meenemen naar Belgiƫ?

tot op cactus,

Joost

6:09 pm

 
Blogger kimpie said...

HOHO wat een overlevingstoeren moeten jullie daar doorstaan.
3 Weken Belgie zal wel deugd doen zekerst. Maar misschien ben je het hier na 3 dagen al beu! alles is hier zo poepsimpel, nie te doen.

Dat het maar vlug eind juni is, we verlangen jullie te zien.

Moet nu afsluiten, kwestie dat m'n pizza niet aanbrandt en het bad niet overloopt.

Veel liefs kimpie en griete

8:37 pm

 

Post a Comment

<< Home