Loes en Stijn in Kigoma

Thursday, January 11, 2007

Leven zonder vuilniskar

Misschien een vreemd onderwerp voor onze blog, maar toch: stel je voor dat er geen vuilnisbakken bestaan en geen ophaaldienst. Zo is Kigoma. In onze tuin is er een groot gat gegraven en daar wordt ALLES ingekieperd. Qua milieuvriendelijkheid kan dat tellen! We voelen ons daar natuurlijk heel slecht bij, maar er is simpelweg geen alternatief... De boel verbranden (zoals ze hier vaak doen) lijkt me ook niet erg gezond. Het enigste wat we kunnen doen is zoveel mogelijk voorkomen: nooit zakjes meedoen in de winkel, zo weinig mogelijk dingen in verpakking kopen, en zoveel mogelijk stevige verpakkingen recycleren. Iemand andere ideeen?

Loes

1 Comments:

Blogger Nancy said...

Hey Loes en Stijn,

We composteerden uiteraard al het keuken en tuin afval en ipv een grote put in de grond kochten we zo'n grote oliedrum en gooiden we die vol met het niet composteerbare afval. Plastiek en glazen flessen gaven we weg want de mensen gebruiken dat voor hun mafuta ya taa, hun mafuta ya kupikia,...Als de drum vol was, staken we die in brand en konden we terug beginnen met vullen. Ofwel vervuil je op den duur het grondwater, ofwel de lucht, maar zoveel afval als in Belgiƫ hebben we nooit gehad!
Het is leuk om jullie avonturen te volgen, het brengt terug anecdoten naar boven die we al vergeten waren,....Geniet ervan en een avontuurlijk 2007 gewenst!
Nancy en Stefan

9:56 pm

 

Post a Comment

<< Home