Loes en Stijn in Kigoma

Wednesday, November 22, 2006

Zalig weer

Over het weer in het Kigoma kunnen we echt niet klagen. Het is momenteel regenseizoen. We kunnen ons dat in Belgie niet zo goed voorstellen, maar hier geniet een mens echt van de regen. De regens duren meestal niet lang, brengen verfrissing (we slapen nu ’'s nachts zelfs onder een dekentje!), de planten kunnen drinken, de omgeving wordt groener en het stof verdwijnt. Welkom regen!!!
Over het algemeen is de warmte hier echt wel draaglijk, ook in het droogseizoen, met temperaturen overdag van rond de dertig graden.Wat een verschil met Nicaragua waar je soms zweette zonder een stap te verzetten en niet kon slapen zonder een fan. In dat opzicht hebben we ons echt wel verbeterd!
Loes
PS: Misschien om eerlijk te blijven nog een klein minpuntje ivm de regen: de wegen worden een grote modderpoel! Dit mocht ik bijvoorbeeld zaterdag meemaken toen een in de modder geslipte bus de weg versperde. Onze chauffeur reed dan maar van de weg om er rond te rijden, en natuurlijk... zelf ook vast te geraken. Na een uurtje hard werk met behulp van een automatische optrekkabel vastgemaakt aan een boom en wij die duwden (en van top tot teen onder de modder zaten!), was de zaak opgelost voor ons...(God weet hoe lang die bus daar nog gestaan heeft)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home