Loes en Stijn in Kigoma

Wednesday, November 01, 2006

Jacobson Beach 2

Jacobson Beach is nog steeds onze favoriete stek om te ontspannen. Zwemmen, frisbeeen en swahili studeren zijn onze voornaamste activiteiten aan ons strandje aan het Tanganyika-meer.
Ook slagen we er altijd in om uitgenodigd te worden voor lunch door de meest exotische personen. Na de filipino’s verbroederen we momenteel met een Omanese familie die ook in Kigoma woont. Ze maken heerlijk gekruide rijst met lekkere sausjes enz. Tweemaal al nodigen ze ons uit! Een mens zou zich er ongemakkellijk bij voelen, maar weigeren is uit d’n boze...Volgende keer zullen we een keer iets voor hen moeten voorzien.

Die Omanezen zitten in de oliebusiness. In de haven van Kigoma staan grote tanks waarvan de olie o.a. naar Congo geexporteerd wordt. Misschien zijn zij wel niet zo gelukkig met de komst van FELISA en de productie van biodiesel en voelen ze zich bedreigd in hun positie. We hebben al geruchten opgevangen dat er bepaalde mensen tegen de komst van FELISA zijn en mensen zouden omkopen. Dus misschien lunchen we elke week wel met de vijand... Stijn probeert in de gesprekken met die gasten zoveel mogelijk te benadrukken dat het een project is van kleine schaal. FELISA zal nu niet bepaald op korte termijn de lokale oliemarkt overnemen, zelfs al zouden ze willen... Maar zo zie je maar welke krachten allemaal aan het werk zijn...

Loes

0 Comments:

Post a Comment

<< Home